Special: How To Wear Fake Eyelashes

This is special dedication for Dopet aka Dopey ;) And also Eleanor.. This time I'm going to use my own dialect or I prefer to classified as street language.

Bah, actually sya sudah mandi bah ni, baru on computer pastu try connect internet, masuk jak check my own blog. Sya terbaca lah di dopey punya comment "On Dec 26 dopeymooke commented on exhausted weekend health party: “girl, i like ur bulu mata .....ajar sia pa macam mo kasi lakat tuh? haha” Orait.. sya pun tidak mahir bah dalam bab bab bermake up ni.. tapi sebab kawan punya pasal.. sya try buat tutorial la ni.. ;)

Ok... perkara yang paling penting kalau mau pakai fake eyelashes ni.. adalah pemilihan

1) bulu mata
2) Gam bulu mata


biasa kita nampak yang jarang jarang punya jenis.. (paling banyak di kadai laa sya tingu) dan bulu mata ni cost buli tahan juga.. sampai menjangkau RM80 ringgit.. mungkin ada yang sampai beratus.. tapi mungkin itu yang ada diamond laa.. Tips untuk bulu mata yang murah.. cost dibawah RM5.. sana Segama.. p jak kedai kaling tu.. ada tu.. RM2 pun ko buli dapat.. hehe.. boleh beli berjenis jenis.. Kalau mau nampak mata yang cantik.. mesti laa bulu mata yang lebat kan? So.. sya cadangkan beli bulu mata yang bulu dia rapat rapat.. supaya orang pun makin rapat bila nampak mata kita nanti.. ;) Semua bulu mata tu ada disertakan gam dia sekali.. tapi baru beberapa jam.. tinggal sebelah lagi tu bulu mata.. nah.. tension lagi p toilet mau repair..so.. belikan gam bulu mata.. bukan gam gajah.. nanti ada yang menangis tidak dapat buka..

1) Letak gam di bulu mata tu.. yang hujung untuk dilekat sahaja.. bukan semua aah..
2) Kalau panjang.. potong laa kasi pendek sikit tu bulu mata..
3) Kalau gam tu jenis yang lambat kering.. tiup tiup sikit.. agak agak 60% kering.. lekat di atas bulu mata ori kamu.. macam kamu letak satu barang di atas tu bulu mata laa..
4) Kalau ada tu alat untuk tahan tu bulu mata.. guna laa.. if lupa bawa atau tiada.. guna pen pun buli.. ;) (creative la sikit) Tahan guna jari pun ok juga..
5) Tunggu sampai kering.. agak agak.. 5 minit.. kalau tidak sabar.. guna hairdryer.. hahaha..
6) Agak agak sudah kering.. jangan gelojoh mo tingu mata yang sudah kiyut.. pelan pelan buka mata.. mungkin tergam juga tu mata.. itu laa mau pelan pelan..
7) Untuk lagi nampak natural.. letak eyeliner.. tambah sikit eye shadow.. fuh.. gerenti.. macam model mascara baru.. ;)

001
Mata yang penat tingu pc..

002
Bulu mata rapat sma gam bukan gajah

003
Kasi duduk tu eyelash di atas bulu mata ori..

004
Pakai pen pun buli..

005
Ada beza ka? :D

p/s: Dopey & Len.. i hope you understand.. else.. hehehe.. training banyak banyak kio.. ;) cheers~
5