Landscape | Panoramic | Still Life | Wedding | Street Photography | Journalism

Wednesday, December 9, 2009

Labuan Oh Labuan

Sorry lama tiada update, bukan salah sya tapi salah itu masa bah tiada.. Hahaha.. Ni kali sya tidak mau kasi kurang skema sikit.. Yang tidak tau melayu tu.. check kamus.. Like u know what is kamus is.. Haha… Bah.. Apa cerita ni? Well.. Lepas tunang tu.. sya terus sibuk sma new family.. pigi tingu New Moon sma dorang.. then pigi lagi makan makan sma dorang.. Fuh~ Memang besar lah family sya sudah.. And then.. on Friday tu.. sya cuti.. suppose terbang pigi Labuan waktu tu.. but last minute arrangement with my ex-boyfriend.. yang skrg sya panggil.. fiancee.. ahaks.. (susah ni.. tapi still trying to get use to it).. he come and accompany me to Labuan.. so friday afternoon I went to fetch him at KKIA.. and then.. makan makan..(hobi kami la ni makan tidak puas) then pigi ambil mumy d ofis.. after that pigi Tuaran p tolong tolong majlis makan makan untuk angkol boy yang sudah sanding ntah bila tu.. sya tidak ingat.. :D Ramai juga tu mlm tulung tulung sana.. sampai lewat malam sudah sampai rumah.. awal pagi jam7 flight kami p Labuan.. mumy dengan kelajuan yang memang thap formula 1.. sempat jugalah kami sampai KKIA.. seawal jam7.30pagi kami pijak Labuan sudah.. Sunyi.. bah.. masih awal bah.. jadi kami bfast terus d McD.. sambil tunggu anty Irene ambil kami d airport.. First time ni jumpa ni anty.. tapi macam beribu tahun sudah kenal..(hurm.. umur pun belum sampai ratus.. beribu kunun.. wakaka..) Time anty sampai tu.. sya ngam ngam toleh belakang.. eh.. macam anty kenal sya pula.. terus naik keta nissan sentra dia yang dipenuhi dengan pelekat MU.. (gila.. psycho juga sya d dalam.. macam musuh dalam selimut.. wakaka) Tapi raduh jak laa.. Lepas hantar anty p tempat kerja dia.. terus kami balik.. p simpan barang.. sampai rumah anty.. doii.. masih tidur cousin 1 ni.. si Ches.. sya sempat lagi tidur sambil tunggu c Ches bangun.. then baru pigi makan.. klau sya cerita pengalaman sma dorang ni.. memang tidak habis.. si Ches memang campin bercerita.. sya tukang ketawa jak ni.. haha.. malam tu sepatutnya sya ikut dorang si Didin.. erm.. Didin bukan nama sebenar.. haha.. tapi sebab kami p melawat anty irene.. mamy si ryan lagi.. so.. sya terpaksa skip pigi tu majlis malam sanding sama sama dorang si Didin.. Sedap bah mumy ryan masak.. punya sadap tu nasi pulut.. haduh.. macam sya mau lagi kalau ada depan mata sya skrg.. hihih.. time balik tu.. sya yg drive balik umah mumy myron aka anty irene juga.. :D First time ni driving d Labuan.. yaii.. sampai jak rumah.. rehat rehat.. hurmm..si tunang mandi jak terus pengsan.. sya masih lagi tengok tv d luar sma mumy myron..

Pagi tu.. bangun bangun jak.. terus iron baju kurung.. berbaju kurung tengok orang melayu kahwin sudah menjadi kebiasaan bah.. kunun.. tapi.. sayang oo.. sya ambil gambar sikit jak time kahwin si Zai & Dyan.. sorry tidak dapat tunggu sampai start.. time dorang berhias jak sya sempat ambil.. Anyway, congratulations Zai & Dyan~ ;)

p/s: pandai pandai lah kamu tunggu tu pictures upload d bawah.. ;)

labuan_1 035

Banjir d KKIP – 30 November 2009

labuan_1 265

Ini geng ganas d Tuaran ni..:D 

labuan_1 304Nenek nenek sya.. except yang si baju hitam and the hijau.. :D

labuan_1 360Labuan Oh Labuan..

labuan_1 407Ini buli jadi wallpaper sya sudah..

labuan_1 524

Myron with the rainbow :)

labuan_2 014

Geng geng yang kasi patah katil.. haha..

labuan_2 077_ok

Sebelum..

labuan_2 077_2Selepas.. Hahahaha.. sya telah mengubah anda~ Minta Maaf yerr..

Bah.. next post lagi laa.. Sya mau rehat duluan.. hari ini sya cuti.. ;)

2 comments:

Cath J said...

Bahaya tu boleh ubah2 org...hahahha

SJB said...

Nice pictures.