Lelaki dan Perempuan [versi suka hati sya]

Ramai yang tanya, Girl, kenapa ko tidak update sudah blog ko ni? Mesti ko tengah kumpul duit, sibuk buat kerja, menguruskan badan, bla bla bla. Suka hati sya mau update la bah. Actually, bukan apa, banyak bah sya draft di inbox sya tapi sya malas saja mau kasi habis cerita. Memang gantung semua juga tu cerita. Since ni tengahari sya macam senang sikit, so sya melalut la skijap. Sya mau share How I see life. The Gender. Tapi sya mau kasi versi Sabahan sikit sebab sya rasa shiok sikit bah and this is a personal post tidak melibatkan siapa siapa yang masih hidup atau pun yang sudah mati kecuali yang baru lahir mau ikut ini cerita. Hal ini juga bergantung dengan persekitaran dan budaya di tempat itu sendiri. Mari kita silik silik apa yang sya beza perempuan dan lelaki yang paling ketara apabila berada di satu tempat atau pun pada waktu waktu berdating atau tengah ambil gambar pre wedding.

Baru berkenalan – Jenis yang peramahPerempuan: Senyuman paling manis di dunia, main kelopak mata.
Lelaki: Senyum dan mendada sedikit, yang dorang anggap macho.

Baru berkenalan – Jenis yang kurang ramahPerempuan: Senyum sikit pastu tingu tempat lain.
Lelaki: Langsung tidak senyum tingu tempat lain.

Nama manja kawan kawan dorangPerempuan: Bebeh, daling, mandak
Lelaki: Ging, Saitan, B*labak, T*ntol*u

Post di status FacebookPerempuan: Cerita pasal perasaan dorang sendiri
Lelaki: Cerita pasal perasaan orang lain

Time shoppingPerempuan: Masuk 10-20 kedai, beli kasut, 2-3 hari, beli lain lagi.
Lelaki: Masuk 2-3 kedai, beli kasut, 2-3 tahun, masih kasut yang sama.

Pakaian smartPerempuan: Mana mana pun mau smart, apa lagi dinner special atau ada kahwin, sampai mau p set rambut.
Lelaki: Waktu kawan dia kahwin saja.

Di officePerempuan: Volume bercakap dengan customer tahap pijak semut pun tidak mati.
Lelaki: Semut pun ragu ragu mau limpas.

Waktu marahPerempuan : Semua dia ungkit, termasuk lah bayar toilet 10sen yang dia bayar pun dia ungkit.
Lelaki : Ambil kunci kereta, jalan.

Jenis yang kuat mengampu bossPerempuan : Apa saja dorang cakap, mesti dengan senyuman dan rentak jari jari yang gema gemalai.
Lelaki : Depan berabis cakap boss bagus sambil menjatuhkan boss imej kawan kerja.

Pigi makan – taim mau bayarPerempuan : Kalau ada sen sen, rajin tu dorang mau kasi ngam ngam bayar yg ada dalam itu bill.
Lelaki : Biarpun keberatan itu syiling, biarpun 10 sen kurang, dorang bagi jak RM1 kertas.

Time putus hubunganPerempuan: Berabis menangis time kana kasi tinggal sampai kurang 5kilo, tapi lepas tu, sihat balik dan mungkin juga dinaikkan pangkat
Lelaki: Berabis sakit hati, lepas 1 bulan bilang ok atau cool, tapi cari ex dia balik, bagitau yang pasal dia la dia rosak, start merokok, tidak peduli keluarga dan macam macam ugutan.

Pre Wedding photoPerempuan: Bermake up, set rambut, pakai gaun berjenis jenis. Ramai yang tolong.
Lelaki: Sendiri pakai baju, kasi bagus bow tie, usai usai rambut sikit. Tunggu bakal bini siap make up.

PhotographerPerempuan: Gambar bunga, landskap, makanan, sedikit portrait
Lelaki: Burung, HDR, Model kalau boleh sampai yang tiada baju.

Justin BieberPerempuan: Suka sebab dia kiyut, pandai menyanyi, famous di YouTube, dan ada wayang Never Say Never.
Lelaki: Banci sebab macam gay, rambut dia tidak terpacak, and never trust Justin Bieber.

Hehehe.. Ada byk lagi tapi sya malas sudah menaip. Catch you all later. ;)


Portrait Train

Hunger of Pixelayer outing? Book your date with us on 2nd of May - We will having our Paintball outing in Likas!
4